Novice

11. Posvet sekcije za okolje in energijo

14. 5. 2019, Urška Fric , Vir: GZDBK

30. maja 2019 se bo na Otočcu odvil že 11. Posvet sekcije za okolje in energijo, na katerem bosta v ospredju trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo.

Slovenija na okoljskem področju dosledno sledim temeljnim evropskim usmeritvam in direktivam. Prioriteta evropskega in slovenskega gospodarstva je, da naj bi se količine nastalih odpadkov zmanjševale. Odpadki, ki že nastanejo, pa naj bi se pripravili za ponovno uporabo, predelali ali kako drugače uporabili. Skozi primere posameznih praks, ki jih bomo predstavili na posvetu, se bodo tako udeleženci seznanili s praksami, ki že delujejo.

11. Posvet Sekcije za okolje in energijo se bo odvil v Hotelu Šport na Otočcu Foto: GZDBK


Spodbudimo prehod v krožno gospodarstvo - obveznosti in priložnosti

12. 4. 2019, Urška Fric , Vir: GZS, Marko Nemšak

Na GZS v Ljubljani se bosta 18. aprila 2019 odvili dve delavnici s področja prehoda v krožno gospodarstvo.

1. delavnica bo posvečena zelenemu javnemu naročanju in njegovi vlogi pri prehodu v krožno gospodarstvo, medtem ko bo na 2. delavnici tekla beseda o novostih, ki nam jih prinašajo v letu 2018 sprejete spremembe zakonodaje EU o odpadkih.

Delavnici se bosta odvili na sedežu GZS v Ljubljani. Foto: GZS


10. Strokovna konferenca okolje in odpadki

29. 3. 2019, Urška Fric , Vir: Štajerska gospodarska zbornica, Marko Nemšak

16. aprila 2019 bo v Ljubljani potekala 10. Strokovna konferenca okolje in odpadki.

Na letošnji, že jubilejni konferenci bo mogoče pridobiti vpogled v zakonodajne spremembe in krožne prakse. Strokovni dogodek bo namenjen direktorjem, pooblaščencem za okolje, članom SRIP – krožno gospodarstvo in vsem aktivnim na področju učinkovitega ravnanja z odpadki.

Strokovni dogodek bo potekal v Radisson Blu Plaza hotelu v Ljubljani Foto: Forum Media


Dijaki ŠCNM spoznali Platformo e-Simbioza

16. 3. 2019, Urška Fric , Vir: FIŠ

Platforma e-Simbioza, ki danes služi kot orodje pri prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo, predstavlja uspešen primer uporabniške izkušnje.

Platforma e-Simbioza, ki danes služi kot orodje pri prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo, predstavlja uspešen primer uporabniške izkušnje. Predstavili smo jo dijakom, ki so v okviru strokovne ekskurzije obiskali FIŠ. Na FIŠ smo v četrtek, 14. marca 2019, gostili dijake in dijakinje Šolskega centra Novo mesto, smeri Računalniški tehnik in Tehniška gimnazija. 90 nadebudnežev je sodelovalo na dveh delavnicah. Izr. prof. dr. Blaž Rodič je pripravil delavnico z naslovom Kako do boljših odločitev z računalnikom, asist. Urška Fric pa delavnico Oblikovanje uporabniške izkušnje nekoliko drugače.