Novice

Panevropski inovacijski ekosistem. Kje smo in kam gremo?

14. 6. 2021, Urška Fric, Vir: GZS

Gospodarska zbornica Slovenije in Inovativna Slovenija ob podpori MGRT organizirajo konferenco o inovativnosti in inovacijskem ekosistemu v EU in Sloveniji. Odvila se bo 1. julija 2021, ob 9. uri na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A / online.

Gospodarska zbornica Slovenije in Inovativna Slovenija ob podpori MGRT organizirajo konferenco o inovativnosti in inovacijskem ekosistemu v EU in Sloveniji. Odvila se bo 1. julija 2021, ob 9. uri na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A / online. Evropska komisarka za inovacije, raziskave, izobraževanje, kulturo in mlade Mariya Gabriel bo predstavila Panevropski inovacijski ekosistem – recept za zeleno, digitalno in na inovacijah temelječo okrevanje. Na dogodku bodo predstavljene tudi možnosti financiranja RRI v EU in Sloveniji, slovenska inovativna podjetja bodo spregovorila o svojih izkušnjah, svoj pogled pa bodo podali tudi predstavniki inovativnih podjetij iz EU. Udeležba je brezplačna, nujna pa je predhodna prijava prek spodnjega obrazca. Število udeležencev v dvorani A je omejeno. Prijave na fizično udeležbo so zato možne do zapolnitve mest. Drugi udeleženci bodo dogodek lahko spremljali zgolj preko spletne aplikacije.

Konferenca bo potekala ob začetku slovenskega predsedovanja Svetu EU. Foto: GZS


Predstavitev Platforme e-Simbioza na okrogli mizi SUSTAIN4EU

4. 3. 2021, Urška Fric, Vir: SUSTAIN4EU

3. marca 2021 smo Platformo e-Simbioza predstavili na 1. okrogli mizi Jean Monnet Module - SUSTAIN4EU, ki se je odvila v okviru Zimskega tabora FIŠ-FUDŠ-FAMe.

3. marca 2021 smo Platformo e-Simbioza predstavili na 1. okrogli mizi Jean Monnet Module - SUSTAIN4EU, ki se je odvila v okviru zimskega tabora FIŠ-FUDŠ-FAMe. SUSTAIN4EU je organiziral okroglo mizo z naslovom: Evropsko civilno delovanje in trajnostni razvoj. Na dogodku je sodelovalo več deležnikov iz ekonomske, politične in nevladne sfere, ki so delili svoje znanje in izkušnje, poleg tega pa so svoje raziskovalno delo predstavili tudi študenti. Dogodek je potekal 3. marca 2021 ob 16h v okviru Zimskega tabora FIŠ-FUDŠ-FAMe, ki je trajal od 2. marca do 4. marca 2021.

1. okrogla miza Jean Monnet Module SUSTAIN4EU Foto: SUSTAIN4EU


Dan odprtih podatkov

26. 2. 2021, Urška Fric, Vir: GZS

GZS, IKT horizontalna mreža, Združenje za informatiko in telekomunikacije, ter Tehnološki Park Ljubljana d.o.o., v sodelovanju s preostalimi partnerji, 5. marca 2021 organizirajo online dogodek Dan odprtih podatkov - Novosti in aktivnosti pri odpiranju podatkov v Sloveniji.

Namen dogodka je predvsem seznaniti in širiti zavest o pomembnosti in vlogi odprtih podatkov za razvoj družbe, hkrati pa tudi spodbujanje sodelovanja in povezovanja tistih, ki odprte podatke uporabljajo pri svojem delu; gospodarstvenikov, razvijalcev aplikacij, analitikov, študentov in drugih. Tudi letos bodo predstavljene izkušnje iz prakse ter aktivnosti, ki potekajo na področju odpiranja podatkov. Dan odprtih podatkov je mednarodni vsakoletni dogodek. Letos ga z različnimi dogodki, ki potekajo po celem svetu, obeležujemo že enajstič po vrsti.

Letos Dan odprtih podatkov po svetu obeležujemo že 11. leto zapored. Foto: GZS


Webinar: “Kriptovalute in zgodnje učenje angleščine nas združita v e-Simbiozo“

16. 12. 2020, Urška Fric, Vir: MUNERA 3

15. 12. 2020 smo na Webinar-ju z naslovom “Kriptovalute in zgodnje učenje angleščine nas združita v e-Simbiozo“, ki je potekal v okviru projekta MUNERA 3, predstavili Platformo e-Simbioza.

15. 12. 2020 smo na Webinar-ju z naslovom “Kriptovalute in zgodnje učenje angleščine nas združita v e-Simbiozo“, ki je potekal v okviru projekta MUNERA 3, predstavili Platformo e-Simbioza. Prvi del webinarja je zaradi vsebinsko različnih tem in posledično zanimanja potekal v dveh sobah. V prvi je Roman Berginc predstavil zelo aktualne in razvpite kriptovalute ter veriženje blokov. V drugi sobi pa je mag. Mija Selič, vodja jezikovne šole C00lSch00l, predstavila pomen in načine zgodnjega učenja angleščine. Webinar smo zaključili s predavanjem doc. dr. Urške Fric iz Fakultete za informacijske študije Novo Mesto, ki nam je predstavila Platformo e-Simbioza.

Munera 3 nudi zaposlenim številne možnosti vključevanja v programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja, s ciljem izboljšanja njihovih kompetenc zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti med področji dela ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Foto: MUNERA 3


Zaključna (virtualna) konferenca projekta Symbi

2. 12. 2020, Urška Fric, Vir: RRA LUR

10. decembra 2020 se bo ob 14.00 preko videokonferenčnega orodja Zoom odvila zaključna konferenca projekta Symbi.

SYMBI je projekt programa Interreg Evropa, katerega cilj je izboljšati izvajanje regionalnih politik, povezanih s spodbujanjem industrijske simbioze in krožnega gospodarstva. 10. decembra 2020 se bo ob 14.00 preko videokonferenčnega orodja Zoom odvila zaključna konferenca projekta Symbi. Na dogodku se bodo delile izkušnje projektnih partnerjev glede oblikovanja rešitev za podporo uporabi industrijske simbioze ter drugih navdihujočih praks EU s tega področja. Prijava na dogodek je mogoča tukaj: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_rQRcGzQKSHGu-2rUzTz8Zg

Spletna zaključna konferenca Foto: Symbi


12. (virtualni) posvet Sekcije za okolje in energijo GZDBK

9. 10. 2020, Urška Fric, Vir: GZDBK

14. oktobra 2020 se bo odvil 12. (virtualni) posvet Sekcije za okolje in energijo, ki ga organizira Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine.

14. oktobra 2020 se bo odvil virtualni posvet Sekcije za okolje in energijo, ki ga organizira Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine. Tokratna tema posveta bo PLAN B, IZZIVI SLOVENIJE IN OKOLJSKA ZAKONODAJA.

Posvet organizira Sekcija za okolje in energijo pri GZDBK Foto: GZDBK


Virtualna razstava Future Circles - Krožno gospodarstvo

17. 6. 2020, Urška Fric, Vir: GZS

16. 6. 2020 se je na GZS odvila okrogla miza Future Circles, kateri je sledilo odprtje virtualne razstave Future Circles - krožno gospodarstvo. Na ogled bo do septembra 2020.

16. 6. 2020 se je na GZS odvila okrogla miza Future Circles, kateri je sledilo odprtje virtualne razstave Future Circles - krožno gospodarstvo. Predstavniki SRIP-a Krožno gospodarstvo, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter slovenske industrije so na okrogli mizi naslovili aktualne izzive krožnega gospodarstva, ki jih je prinesel COVID-19. Okrogli mizi je sledilo uradno odprtje virtualne razstave Future Circles, ki bo na ogled do septembra 2020.

Future Circles - dosežki slovenske industrije in institucij znanja na področju krožnega gospodarstva Foto: Štajerska Gospodarska zbornica


Sodeluj v kratkem vprašalniku projekta EFFECTIVE!

3. 6. 2020, Urška Fric, Vir: EFFECTIVE

V okviru projekta EFFECTIVE so partnerji pripravili 5-minutni vprašalnik o vlogi bioekonomije in rešitev s tega področja na razvoj krožnega gospodarstva, o interesu deležnikov za sodelovanje in oblikovanje partnerstev ter njihovih sedanjih in prihodnjih virih oz. zmogljivostih.

V okviru projekta EFFECTIVE so partnerji - med njimi iz Slovenije AQUAFILSLO in Circular Change, pripravili 5-minutni vprašalnik o vlogi bioekonomije in rešitev s tega področja na razvoj krožnega gospodarstva, o interesu deležnikov za sodelovanje in oblikovanje partnerstev ter njihovih sedanjih in prihodnjih virih oziroma zmogljivostih. Vprašalnik je kratek, pripravljen je v angleškem jeziku, izpolnjevanje traja 5 minut, odprt pa bo do 15. junija. Partnerji so veseli, ker so vprašalnik podprli tudi Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU), European Circular Economy Stakeholders Platform (ECESP) and BIOEAST Initiative ter ga skupaj s povabilom za izpolnjevanje objavili po svojih komunikacijskih kanalih (spletna mesta, družbena omrežja). Direktna povezava do vprašalnika je na voljo tukaj: https://www.1ka.si/a/284676